Σας ευχόμαστε η διαμονή σας στα Σύβοτα να σας μείνει αξέχαστη!

δωμάτια σύβοτα

sivota rooms special offerΤα Σύβοτα, με την Πλαταριά, Φασκομηλιά, Σκορπίνα, Αργυρότοπο και Πολυνέρι, αποτελούν το Δήμο Συβότων, με έδρα την Πλαταριά. Τα Σύβοτα είναι γνωστά από την αρχαιότητα με την ναυμαχία των Συβότων το 433 πΧ. μεταξύ Κορίνθιων και Κερκυραίων. Μέχρι το 1959 ονομάζονταν Μούρτο, από το όνομα του πειρατή που κατά την παράδοση είχε εγκαταστήσει στα νησάκια το λημέρι του. Τα Σύβοτα από αγροτικός οικισμός που ήταν, εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο. Τα Σύβοτα δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να ασχοληθούν και να διασκεδάσουν κάνοντας θαλάσσια σπορ, σκι, σερφινκ κ.α αλλά και διοργανώνοντας εκδρομές στους Παξούς-Αντίπαξους, Κέρκυρα κ.ά. Ακόμα τα Σύβοτα διαθέτουν αρκετές καφετέριες-μπαρ όπου μπορεί να διασκεδάσει η κάθε ηλικίας επισκέπτη. Τα Σύβοτα διαθέτουν πολλές και καθαρές παραλίες με καταγάλανα και καθαρά νερά. Επίσης στα Σύβοτα υπάρχουν αρκετά και καλά εστιατόρια όπου ο επίσκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα της περιοχής..

Αξίζει να αναφέρουμε την πλήρως οργανωμένο λιμάνι των Συβότων που κάθε καλοκαίρι δένουν αρκέτά κότερα και βουσκωτά. Τέλος οι τουρίστες έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν πολλά αξιόλογα μέρη, με τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, και πολλές φυσικές ομορφιές.

Τα Σύβοτα βρίσκονται 20 λεπτά από την Ηγουμένίτσα (πρωτεύουσα Θεσπρωτίας) και απέναντι από την Κέρκυρα. Τα Σύβοτα λόγο της θέσης τους αποτελούν κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας και έναν από τους πιο δημοφηλής προορισμούς. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα πάνω σε ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια. Ο πληθυσμός των Συβότων τον χειμώνα είναι 1000 κάτοικοι ενώ το καλοκαίρι τα επισκέπτονται περισσότεροι από 8000 χιλιάδες τουρίστες. Αποτελούν πόλο έλξης αφού συνδιάζουν βουνό και θάλασσα.

Ήταν πραγματικά ήσυχα, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου. Απολαύσαμε την υπέροχη παραλία μόλις λίγα μέτρα μακριά από το δωμάτιό μας...P. Luciano, Rome
5 στα 5 για την εξυπηρέτηση ... C. Bruno, Napples
αυτη η σελίδα για τα σύβοτα θεσπρωτίας σχεδιάστηκε απο τον anapliotis harry