Κρατήσεις: +30 697 683 98 01
Τηλέφωνο: +30 266 50 22 169
1, Μέγα Άμμος, Σύβοτα, Ελλάδα

 

ΤΙΜΕΣ

& ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σύβοτα: Λίγα λόγια για τα Σύβοτα στην ιστορία

Αξίζει να αναφέρουμε την πλήρως οργανωμένο λιμάνι των Συβότων που κάθε καλοκαίρι δένουν αρκέτά κότερα και βουσκωτά. Τέλος οι τουρίστες έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν πολλά αξιόλογα μέρη, με τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, και πολλές φυσικές ομορφιές.

Τα Σύβοτα βρίσκονται 20 λεπτά από την Ηγουμένίτσα (πρωτεύουσα Θεσπρωτίας) και απέναντι από την Κέρκυρα. Τα Σύβοτα λόγο της θέσης τους αποτελούν κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας και έναν από τους πιο δημοφηλής προορισμούς. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα πάνω σε ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια. Ο πληθυσμός των Συβότων τον χειμώνα είναι 1000 κάτοικοι ενώ το καλοκαίρι τα επισκέπτονται περισσότεροι από 8000 χιλιάδες τουρίστες. Αποτελούν πόλο έλξης αφού συνδιάζουν βουνό και θάλασσα.

Τα Σύβοτα, με την Πλαταριά, Φασκομηλιά, Σκορπίνα, Αργυρότοπο και Πολυνέρι, αποτελούν το Δήμο Συβότων, με έδρα την Πλαταριά. Τα Σύβοτα είναι γνωστά από την αρχαιότητα με την ναυμαχία των Συβότων το 433 πΧ. μεταξύ Κορίνθιων και Κερκυραίων. Μέχρι το 1959 ονομάζονταν Μούρτο, από το όνομα του πειρατή που κατά την παράδοση είχε εγκαταστήσει στα νησάκια το λημέρι του. Τα Σύβοτα από αγροτικός οικισμός που ήταν, εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο. Τα Σύβοτα δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να ασχοληθούν και να διασκεδάσουν κάνοντας θαλάσσια σπορ, σκι, σερφινκ κ.α αλλά και διοργανώνοντας εκδρομές στους Παξούς-Αντίπαξους, Κέρκυρα κ.ά. Ακόμα τα Σύβοτα διαθέτουν αρκετές καφετέριες-μπαρ όπου μπορεί να διασκεδάσει η κάθε ηλικίας επισκέπτη. Τα Σύβοτα διαθέτουν πολλές και καθαρές παραλίες με καταγάλανα και καθαρά νερά. Επίσης στα Σύβοτα υπάρχουν αρκετά και καλά εστιατόρια όπου ο επίσκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα της περιοχής.

sivota in der nacht

Τα Σύβοτα την Νύχτα

Πληθυσμός 875 (Μέτρηση: 2011)
Έκταση 72,439 km²
Ώρα Atene: GMT+2

Παραλιες στα Συβοτα

Μέγα Άμμος

Απέχει 1 Κm από το λιμάνι των Συβότων. Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες των Συβότων, είναι οργανωμένη και οι τουρίστες έχουν την δυνατότητα να κάνουν θαλάσια σπόρ. Εχει καθαρά νερά και συνδιάζει ψιλή και χοντρή άμμο. Επίσης κοντά με την παραλία υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ζάβια

Απέχει από το λιμάνι των Συβότων 700μ. Είναι σχετικά μικρή παραλία με καθαρά νερά,υπάρχει χώρος στάθμευσης και ταβέρνα. Καθώς φτάνεις στην παραλία υπάρχουν πολλές ελιές δημιουγώντας σκιά.

Σταβέντο

Είναι η πιο κοντινή παραλία από το λιμάνι,διαθέτει καφετέρια και εστιατόριο,έχει ψιλή άμμο και τα νερά δεν βαθαίνουν απότομα. Δυνατότητα θαλάσσιων σπορ.

Πισίνα

>Η πρόσβαση σε αυτήν την παραλία γίνεται μόνο με θαλάσιο μέσο.Εχει γαλανά και καθαρά νερά.Διαθέτει φανταστική άμμο και την επισκέπτονται αρκετά κότερα.

Μπέλλα Βράκα

Εντοπίζεται στα 700μ από τα Σύβοτα. Συνδιάζει ριχά και ζεστά νερά από την μια πλευρά και κρύα και δροσερά από την αλλη. Για να πας στην παραλία διασχίζεις τα νερά με τα πόδια.Επίσης την επισκέπτονται πολλά κότερα.Δεν διαθέτει κάποιο ετιατόριο.


ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Rozalia Studios απέχει μόλις 20μ. από την παραλία Μέγα Άμμος. Την πιο όμορφη παραλία στα Σύβοτα, δημοφιλής για τα καταγάλανα νερά.

Κρατήσεις: +30 697 683 98 01
Τηλέφωνο: +30 266 50 22 169
E-Mail: zaimis_p@yahoo.gr
1, Mega Ammos, Sivota, Greece
MHTE: 0621Κ112Κ0177201

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Λάβετε το ενημερωτικό μας δελτίο με εξαιρετικές προσφορές και ειδικές προσφορές